Wat hoort er niet thuis op een motorforum

Gestart door Schmetzke, 19 december, 2007, 17:24:41

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

B-Witch

Citaat van: Schmetzke op 19 december, 2007, 21:27:50
Citaat van: Dwars® op 19 december, 2007, 20:33:52
Nee hoor Dirk, excuus is niet noodzakelijk, niemand valt hier iets te verwijten. Het was een legitieme vraag van Guido (Schmetzke) en een discussie werkt in dat opzicht alleen maar verhelderend. Je waarneming tijdens een van jullie motortrips is naar mijn mening ene die rustig opvolging mag krijgen.

Dwars heeft gelijk. Excuus maken is niet nodig. Vond het best een leuk verhaal.

Ik vind het alleen maar niet leuk dat mijn topics op slot worden gedaan  :cry:

Guido jou topic is een hele tijd open gebleven, terwijl ik expliciet om sluiten hiervan had gevraagd.
Ik heb dat toen met Hub overlegd en samen besloten om het ffkes aan te zien om te zien hoe de discussie zou gaan verlopen.
Maar gezien er meerdere mensen niet goed van waren dat zoiets open en bloot op een motorforum stond, hebben we toch besloten het dicht te gooien. :?

Maar om dan je ongenoegen op het topic van Dirk los te laten vind ik dus echt minder mooi van je Guido.
Uiteindelijk is dit meer motorgerelateerd dan jou topic, omdat het hier gaat om een observatie tijdens een motortoer.

Maar goed ik denk dat Dirk zijn verhalen hier best een leuke afwisseling van het alledaagse kunnen zijn, en ik hoop ook dat dit Dirk niet weerhoudt om deze verhalen hier te posten.
Ik (en andere gebruikers met me) vinden dit heerlijk om te lezen, er is immers meer dan alleen motoren op de wereld ;)
You may own the bike, but the bike possesses you.

Hakinnen

#16
Citaat van: Dwars® op 19 december, 2007, 20:33:52
Nee hoor Dirk, excuus is niet noodzakelijk, niemand valt hier iets te verwijten. Het was een legitieme vraag van Guido (Schmetzke) en een discussie werkt in dat opzicht alleen maar verhelderend. Je waarneming tijdens een van jullie motortrips is naar mijn mening ene die rustig opvolging mag krijgen.

wat denkt de rest?

hakki denkt / vindt..

dat alle "specifieke" fora..(zoals motorfora) verschoont moeten blijven van alle off-topic..wat het ook is.
Motorfora dienen naar mijn idee motorfora te zijn en niet te verworden tot een forum waar voornamelijk off-topic en in sommige gevallen "social talk" wordt gepost.
Dingen zoals "spelletje", "wat drink jij vandaag", waar luister je naar, waar erger je je aan, hoe zit het met de kat" etc..boeien mij 0,0
Ik vindt dat vrijwel alle motorfora een teveel aan off-topic hebben...dat is meteen de reden waarom ik hier bijna niet meer vertoef en ook op dat andere Limburgse fora slechts post in enkele topics..ik vindt er veel te weinig van mijn gading terug en mis de specifieke "motortalk. tech gedoe, racegedoe"..dingetjes die ik zoek.
Kom er teveel (in mijn optiek he) geleuter tegen dat me niet boeit eigenlijk..

Uiteraard sta ik redelijk alleen in die mening..want op de fora blijkt dat een merendeel van de gebruikers wel degelijk een voorkeur voor off-topic heeft..zijn immers vaak de best "best beposte"  topics.
Moet zeker kunnen dus..het is blijkbaar de voorkeur van de "grote groep" en daar is dan niks mee mis..als er behoefte aan is..moet t kunnen.
Alleen, het is niet mijn "pakkie an"..mij boeit dat offtopic allemaal niks..dus mis ik wat ik zoek in NL en zeer zeker op de limburgse fora ..en daarom (met uitzondering van het forum van de ducati club waar redelijk veel "tech" staat..zoek ik tegenwoordig mijn heil voornamelijk in de engels / duits-talige gespecialiseerde motorfora waar ik mij eitje kwijt kan en lees wat ik wil lezen en kan discussiëren over onderwerpen waar mijn interesses naar uitgaan. motoren.

niks mis mee..ieder het zijne uiteraard.. maar van mij (das een persoonlijke mening he)  mag alle off-topic / niet motorgerelateerd meteen de ijskast in

ik vindt het topic van dirk best aardig...maar naar mijn persoonlijke optiek niet thuishoren op een motorfora
ik vondt het topic van guido bepaald niet erg aardig..en tevens ook niet thuishoren op een motorfora
Al kan ik me goed voorstellen dat dat van dirk aardig gevonden wordt omdat het hetgeen er te lezen is best prettig is..en dat van guido niet bepaald prettig...mensen vinden het niet tof om minder aardige dingen te zien, zien het liever niet en vellen vervolgens een oordeel.."uh..da kan niet he..daar gaan wij dus niet naar kijken he.want das nie prettig."..wat dat betreft heeft guido eigenlijk wel een klein puntje he..al is het een kleintje

zo...was het wel weer voor wat betreft mijn geleuter..


WhomBom

img]http://img67.imageshack.us/img67/5812/quax2bb8bp.jpg[/img]

"....may the grip be with you!..."

Mounty

geleuter of niet.beetje oftoppic vind ik wel oke en vind zelfs dat alles moet kunnen en mogen totdat er een of meer leden zich eraan gaan storen...dan kan een discussie gevoerd worden over het wel of niet op slot gooien. Als het alleen maar over motoren en racerijen etc gaat dan kijk ik (en ik denk nog meerdere) nog wel eens per week...Nu ,ook dankzij het oftoppic, bijna elke dag ff alles nalezen en wat me niet boeit klik ik meteen weer weg en lees ik simpelweg niet...

Snap het probleem niet helemaal, als je geen oftoppic wil kijk je toch alleen in de "on-toppic"toppics  :yes6rs:
Het intenet zit vol met porno,gruwel en andere zaken die we liever niet zien...ze zijn er toch echt en als je het niet wil zien ga je toch ook lekker ergens anders op het net kijken..bijvoorbeeld MFL.

das mijn mening...voor de rest  :-X ik er nu over..

Yamaha FZ750 1989  / Yamaha Thunderace 2000 / Honda X-eleven 2001 / Yamaha FJR1300 2001/Honda Fireblade 2002/CBR1000F 1998/Ducati SF1098 2009

DeWitte

Citaat van: Hakinnen op 19 december, 2007, 22:18:46
..ik vindt er veel te weinig van mijn gading terug en mis de specifieke "motortalk. tech gedoe, racegedoe"..dingetjes die ik zoek.
Ietwat kort door de bocht waarde Haki, je zou er zelf een prachtige bijdrage middels je know-how aan kunnen leveren. :yes6rs: 
wss door tijdgebrek lukt je dat niet, en let wel, dit is geen verwijt maar een constatering. Team MFL, voor andere fora kan ik niet spreken,
doet iig moeite om MFL middels motor-sport-nieuws en discussie zoals deze levendig te houden.

Citaat van: Hakinnen op 19 december, 2007, 22:18:46
Uiteraard sta ik redelijk alleen in die mening..want op de fora blijkt dat een merendeel van de gebruikers wel degelijk een voorkeur voor off-topic heeft..zijn immers vaak de best "best beposte"  topics.
Moet zeker kunnen dus..het is blijkbaar de voorkeur van de "grote groep" en daar is dan niks mee mis..als er behoefte aan is..moet t kunnen.
Idd, die behoeft is er, vandaar deze discussie ook wel handig, zo krijg je inzicht in wat mensen wel of niet willen :yes6rs:.

Motorfora tsja :-X Kijk,dat de wannabee-circuit-rossi's waarvan wij er beiden een deel goed kennen, menen, let wel menen doordat ze op een blauwe maandag in een veels te duur pak, met veels te dure atributen, een circuitdagje gestuurd hebben, opeens de wijsheid in pacht menen te hebben en alleen nog maar "motorgerelateerd" bezig te zijn. Dat zijn in mijn ogen de echte zeveraars (aanwezigen uitgesloten uiteraard ;)). Op de weg vierkant de bocht om, op het circuit net sneller dan een schildpad, maar aan de toog (forum) de grootste bek om hun eigen onzekerheid te camoufleren :yes6rs:.  Nee gewoon de brommert (low budget) pakken, waarbij sommigen met een plank voor de kop Joe Bar of zelfs Evel Knievel angst in jagen en dan daarna aan de toog (forum) ouwhoeren over, techniek, van alles en nog wat, lekkere wijven en (schuine) moppen tappen. Ondertussen niet elke schuiver wijten aan de slechte afstelling van hun koplamp :-X. Maar de echte motorrijders dus, die ook bij een beetje kou of regen die ketel nemen, of de halve wereld rondkoetschen om ff van alle gezever af te zijn. Dat zijn de mannen (en vrouwen) waarvan er gelukkig "nog velen zijn en waarvoor MFL een toog (Forum) vormt. De gezamenlijk noemer Motor dus beleven, in de meest brede zin van het woord en zo'n "overpeinzing" als die van Dirk is dan wss een nieuw fenomeen, maar wil je het niet lezen, klik je toch verder. de pretentie om de beste/enige/grootste forum te zijn, hebben we hier nooit gehad, een toog voor gelijkgezinden waarbij het personeel ook al eens een "off-day" heeft :-X :oops: (ik wel iig). Net echte mensen, voor echte mensen. eeuh bedoel motorrijders

Doog mich mer ee piepke :yes6rs:
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

karz

#20
Alles wat in het offtopic geplaatst wordt moet kunnen mits het geen racistische , commerciele achtergrond hebbende, grof beledigende , smaad, of op de persoon (tenzij de persoon daar duidelijk geen problemen mee heeft) , post is .

Verder als er een verzoek komt voor een slotje , of meerdere verzoeken, dan wordt er een slot op gegooid.
Imo hoeft dat niet eens, want het topic staat er dan toch nog, en als het niemand boeit dan hoef je er maar simpelweg niet in te reageren en dan zakt het vanzelf van het scherm af.

Het is niet zo dat wij als MFL team een conferencie gaan houden over het wel of niet sluiten van topics, niet iedereen is altijd beschikbaar. Als ene die beslissing maakt dan staan het team daar in principe achter.  Tenzij er echt onderlinge meningsverschillen zijn dan vechten we het uit (..en we vechten wat af :mrgreen: ).

My 2cts:

Persoonlijk ben ik niet zo van de slotjes , het slotje dient in dit geval het doel niet en kan opgevat worden als een tik op de vinger door topicstarter (wat hier volgens mij het geval is ;)  ) . Aan de andere kant vind ik offtopic topics, waar een slotje op gegooid wordt om een of andere reden ,het niet waard om met mijn MFL collegae in discussie te gaan (..en je weet hoe leuk ik het vind om in discussie te gaan).
Iedereen denkt toch ietsjes anders , ook binnen het MFL team. Dat moet kunnen, is goed voor de vreigel.

Als je naar deze 2 gevallen kijkt, dan is het stukje van Dirk een positief stukje, en .. eih  het gebeurde allemaal tijdens een mototripke he, dus waar lullen we over ?
Het stuk van Schmetz heeft evenveel bestaandsrecht imo, maar ik kan me voorstellen dat het topic gesloten is omdat het misschien een bepaalde richting op ging, dus niet vanwege de initiele post, maar de reacties daarop.

Als laatste wil ik toevoegen dat ik het met Schmetz eens ben dan we als MFL team zoveel mogelijk moeten nastreven consequent te zijn, en iedereen hetzelfde te behandelen. Volgens heeft irritatie daarover zelfs aan de bakermat gestaan van MFL :yes6rs:


edit : tijdens het tikken was de post van suzuki girl de laatste, sorry als ik iets hier heb neergezet wat ook nog in bovenstaande posts staat
sometimes the same is different, but mostly it's the same.

Hakinnen

Citeer

Motorfora tsja :-X Kijk,dat de wannabee-circuit-rossi's waarvan wij er beiden een deel goed kennen, menen, let wel menen doordat ze op een blauwe maandag in een veels te duur pak, met veels te dure atributen, een circuitdagje gestuurd hebben, opeens de wijsheid in pacht menen te hebben en alleen nog maar "motorgerelateerd" bezig te zijn. Dat zijn in mijn ogen de echte zeveraars (aanwezigen uitgesloten uiteraard ;)). Op de weg vierkant de bocht om, op het circuit net sneller dan een schildpad, maar aan de toog (forum) de grootste bek om hun eigen onzekerheid te camoufleren :yes6rs:.  Nee gewoon de brommert (low budget) pakken, waarbij sommigen met een plank voor de kop Joe Bar of zelfs Evel Knievel angst in jagen en dan daarna aan de toog (forum) ouwhoeren over, techniek, van alles en nog wat, lekkere wijven en (schuine) moppen tappen. Ondertussen niet elke schuiver wijten aan de slechte afstelling van hun koplamp :-X. Maar de echte motorrijders dus, die ook bij een beetje kou of regen die ketel nemen, of de halve wereld rondkoetschen om ff van alle gezever af te zijn. Dat zijn de mannen (en vrouwen) waarvan er gelukkig "nog velen zijn en waarvoor MFL een toog (Forum) vormt. De gezamenlijk noemer Motor dus beleven, in de meest brede zin van het woord en zo'n "overpeinzing" als die van Dirk is dan wss een nieuw fenomeen, maar wil je het niet lezen, klik je toch verder. de pretentie om de beste/enige/grootste forum te zijn, hebben we hier nooit gehad, een toog voor gelijkgezinden waarbij het personeel ook al eens een "off-day" heeft :-X :oops: (ik wel iig). Net echte mensen, voor echte mensen. eeuh bedoel motorrijders

Doog mich mer ee piepke :yes6rs:


Miljaar...gij zevert nog meer als iek.
Maar ge hebt gelijk wel in uw betoog....eigenlijk..dat dan weer wel.
tsja..en daarmee zijn we dan waarschijnlijk terug bij de essentie van het leven...daar waar het echt om draait..motorfietsen en lekkere wijven..twins en tette! Yeah...
Fuck het doelloos gezever ..vroegah hadden we geen internet en was er niks oeverloos te discusieren.
Wij kerels moeten terug naar de essentie..wij zijn verworden van "Joe Bar" naar een stelletje suffe jeanette keyboardwarriors ..miljaar...beetje ouwewijvengeleuter.
Oet mit dae zeik..aafgelaupe ermit.  Veer motte sjuus vare!

Weet je wat..ben volgende week een weekje vrij..moet ff het kerstgeneuzel afraggen, daarna nog ff naar Milaan en dan een paar dagen niks...
ga dat eens doen volgende week ...heb het al heel lang niet meer koud gehad op ne motor..en ook al maanden sowieso niet meer gereden..
terug naar het echte motorgevoel..blauwbekkend van de kou al scheurend over koud asfalt net niet zoekend naar "nasty moments" .  Open twins al "roaring like a B52" .
gaat hakki de U-96 ragging-paso eens zoeken en kijken of ze loopt (tuurlijk loopt ze )
en kijken of mijn nonposing outfitje me nog past..
Yeah...rock'n roll baby..terug naar het echte motorgevoel...
iemand mee van hier ?
Ik bel of PB u wel dan...als ge zin hebt..gaan we wat ragge..gewoon ff vette patat volle gaaz..full speed met het mes tussen de tanden en het voorbandje rakelings langs de stoeprandjes...en als we stoppen lullen we over lekkere wijve

:mrgreen:

DeWitte

kijk, de kerstgedachte is doorgedrongen :mrgreen:



Joe-bar team verzamelen :yes6rs: :twisted: :whipping:
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

Schmetzke

Citaat van: karz op 20 december, 2007, 08:38:33

Als laatste wil ik toevoegen dat ik het met Schmetz eens ben dan we als MFL team zoveel mogelijk moeten nastreven consequent te zijn, en iedereen hetzelfde te behandelen. Volgens heeft irritatie daarover zelfs aan de bakermat gestaan van MFL :yes6rs:


De spijker op z'n kop!!!

Motzippaldy

Proud on the South  

nukidani

een off topic topic moet volgens mij kunnen zolang er geen steken onder water gegeven worden of geen geslijm en zo  altijd mekaar maar zelf moeten ophemelen zoals op bepaalde forums . :-X

Suzuki-Babe

 :stupid:

Het is inderdaad leuk als er een offtopic gedeelte is, iedereen moet toch gewoon wat kunnen kletsen enzo.
En het is ook handig wanneer er een technisch gedeelte is en een gedeelte voor de motorsport.

Zo heef ieder wat wils.

Ben het ook met FZ_Ron eens, wanneer je niet de offtopic berichten wilt lezen, dan lees je ze gewoon toch niet.

or anyone who says that women can't drive: Eat my dust!

DeWitte

Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

Steefke™

Moeilijk te zeggen.

Soms denk ik wel eens dat er teveel geauwehoerd word, niet ik doe er zelf ook aan mee maar het uiteindelijke doel van het forum verwatert zo na loop van tijd. Ik denk dat dit de reden is waarom er in de loop van de tijd een aantal mensen het forum niet meer bezoekt.
Smells like rubber

Mounty

Citaat van: Steefke™ op 27 mei, 2008, 20:01:27
Moeilijk te zeggen.

Soms denk ik wel eens dat er teveel geauwehoerd word, niet ik doe er zelf ook aan mee maar het uiteindelijke doel van het forum verwatert zo na loop van tijd. Ik denk dat dit de reden is waarom er in de loop van de tijd een aantal mensen het forum niet meer bezoekt.


ik denk dat als het geauwehoer er niet was ik hier niet zo vaak was.....kom ff elke dag een of meer keren kijken en lees dan de meeste berichten. Soms geeft ik een reactie of antwoord.
Sommige onderwerpen sla ik over en markeer ik als gelezen. de meeste onderwerpen worden overladen met persoonlijke kritiek en spot als ook wat geauwehoer. Moet kunnen, dat maakt alles een beetje losser.
als de hoofdmoot maar over de motor gaat toch ! :yes6rs:

I
Yamaha FZ750 1989  / Yamaha Thunderace 2000 / Honda X-eleven 2001 / Yamaha FJR1300 2001/Honda Fireblade 2002/CBR1000F 1998/Ducati SF1098 2009