spiksplinternieuwe Yamaha's voor het Graafschap college

Gestart door DeWitte, 16 januari, 2008, 07:55:20

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DeWitte

Recent heeft Bryan Zuidinga, oud-leerling van het Graafschap College en de eerste Achterhoeker die Parijs-Dakar op een motor heeft uitgereden, twee splinternieuwe state-of-the-art motorfietsen overhandigd aan leerlingen en docenten van de afdeling motorvoertuigentechniek van het Doetinchemse Graafschap College. De twee superbikes, de Yamaha YZF-R1 en de MT-01, topmodellen uit de Yamaha 2007 series, zullen op het Graafschap College worden gebruikt voor geavanceerde diagnosetechniek en het opsporen van storingen.



Yamaha levert voor dat doel alle uitgebreide technische werkplaatshandboeken mee. Voor het Graafschap College is het meer dan geweldig om het neusje van de zalm in motortechniek in de lessen te kunnen gebruiken en een unieke kans om leerlingen in de hogere niveaus kennis te laten maken met de allernieuwste ontwikkelingen in de motortechniek.
Bryan Zuidinga is oud-leerling van het Graafschap College en werkt tegenwoordig als Technical Coördinator bij Yamaha Motor Europe. Hij heeft midden jaren negentig MTS Bouwkunde gedaan en een aantal docenten heeft nog een goed beeld met bijbehorende verhalen over hem. Zijn avontuurlijke instelling viel toen ook al op. Het uitrijden van Parijs-Dakar past daar helemaal bij. Aan het Graafschap College bewaart de inmiddels 32-jarige motorcoureur warme herinneringen. Een ernstig ongeval in de periode dat hij aan het Graafschap College studeerde heeft hem naar eigen zeggen alleen maar sterker gemaakt om in het leven te staan. Hij komt dan ook met veel plezier 'terug' om de motoren officieel over te dragen aan zijn oude school.

Bron: Graafschap College 
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

Road Racing Tonnie

Het leven is te kort om met wat anders te rijden
Ineens weet IEDEREEN het, HAYABUSA
Al jaren besmet met een virus, hetende
**********Raceritis**********