Elton doneert 120 motoren voor Riders For Health in Lesoto

Gestart door DeWitte, 23 januari, 2008, 19:23:01

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DeWitte

Zanger Elton John heeft in het Afrikaanse Lesotho de plaatselijke autoriteiten maar liefst 120 motoren cadeau gedaan waarmee medisch personeel noodgevallen kan aanpakken in de bergen van het land.  :worship-cool:



De popster reisde samen met zijn partner David Furnish door Zuid Afrika en maakte van daaruit ook een uitstap naar Lesotho. Hij kwam op het idee voor het cadeau toen hij de Riders For Health, een soort 'flying doctors' maar dan op motoren, beter leerde kennen. De medewerkers rijden het hele bergstaatje door om zieken te behandelen. Dat gaat vaak het beste op motoren vanwege de slechte wegen in het land.

John doneert al geld aan de Riders, via zijn Elton John Aids Foundation, die vooral geld geeft aan educatieve projecten voor Hiv- en Aidsbestrijding en het doorbreken van vooroordelen en discriminatie tegen Hiv- en  Aids-geïnfecteerden. Maar toen hij zag op wat voor motoren de medewerkers reden, besloot hij daar ook nog wat aan te doen en deed hij dus de belofte om de Riders nieuwe motoren te geven.

"We willen het transportsysteem verbeteren zodat gezondheidszorg beter naar de mensen gebracht kan worden die zich in afgelegen gebieden bevinden, om op die manier een verschil te maken in hun leven", zo zei John toen hij het nieuws bekend maakte.

Een woordvoerder van het ministerie van gezondheid van Lesotho voegde daar aan toe dat "de doktoren en zusters nu de vervoersmiddelen hebben om patiënten in dorpen op te zoeken en plaatselijke gezondheidswerkers te helpen."

Het koninkrijk Lesotho wordt geheel omgeven door Zuid-Afrika en is een van de armste landen van Afrika. Daar komt bij dat het land het ergst is getroffen door de Aids-epidemie. Ongeveer 23 procent van de totale bevolking tussen 15 en 49 jaar is Hiv-positief.

bron gay.nl
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away