Column 4: Zondag in Zuiden..

Gestart door Hakinnen, 27 februari, 2008, 00:31:32

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 3 gasten bekijken dit topic.

Hakinnen

Alez..4de en laatste deel der getik van hakki.

beschouw 'm maar als de afsluiter..4de column op MFL (en op mijn blog)
Heb niet zoveel zin meer in verhaaltjes te tikken eigenlijk en ik ga denk ik eens wat minder op internet en de fora vertoeven.

Maar goed..de 4de en laatste dus. (graag gedaan hub..    ;) )

komt ie:

...

t Waas zondag in 't zuiden

Niks an de hand en wat d'r gebeurd

't Keumt merge pas in de krant ...


Jack Poels, de zanger van Rowwen Heze heeft ten volle gelijk en bovendien een vooruitziende blik.
"Zondag in het zuiden-niks aan de hand".  Klopt volledig. Sterker nog, er is geen ene teringmoer te doen hiero!
Speciaal vroeg opgestaan want het is immers Zondag, dan zijn we vrij en dan moeten we wat gaan doen. Vrijetijdsbesteding! En daar gaat het al fout want een beetje slimmerik  blijft lekker onder het  warme dons liggen en doet  uiteindelijk volledig ontwaakt verder ook geen ene ruk behalve de gevoerde  slippers zoeken en dan gewapend met de afstandbediening richting bankstel om de rest van de dag al zappend door te brengen voor de televisie.

zondagochtend
Maar goed, daar staan we dan..Zondag ochtend.
Een snelle blik op een nieuwspagina op internet leert de nog slaperige geest dat de klassieke pornofilm "Deep Throat" slechts ruim 900.000 kijkers heeft gehad. Hmmm..weten we dat ook weer, "who gives a blow"?.

Wat gaan we doen..filosofisch gesprekje met de hond dan maar? Nuh..das ook niks. Arm beest moet al de hele week luisteren en kan de praat waarschijnlijk missen als kiespijn en bovendien..Honden verstaan niet wat mensen denken dat ze verstaan. Alleen Lassie kon op zijn minst de indruk wekken dat ze het wel verstond allemaal maar die kreeg er dan ook goed voor betaald waarschijnlijk.

Wintersport
Tsja..wat dan he?  Even onmogelijk doen dan maar? Beetje moeilijke vragen aan een reeds fervent gamende zoonlief gaan stellen net als ie bijna het level uitgespeeld heeft waar ie al enkele dagen mee bezig is? Altijd goed voor succes en wat leven in de Zondagse brouwerij!
Zeg zoon, menneke, weet jij waarom je eigenlijk nooit een neger op wintersport ziet? Nou..vertel dat maar eens dan..Dat zijn de vragen he. Dat leren ze op school niet.
Of een tienjarige gaan vertellen dat normen en waarden de hoekstenen der Nederlandse samenleving zijn..
Doet 't ook altijd goed..jaja..!
Maar dat zou flauw zijn allemaal.  Doen we lekker niet dus.

Blik naar buiten dan maar..Schraal aarzelend winterzonnetje doorklieft het wolkendek. Het is een keer droog bovendien.  Zeldzaam gebrek aan hemelwater.  Een sloot koffie verhelderd de gedachten. Droog, zon, vrij, ....uh....aha! motorrijden!
Voila..en zie daar..we hebben een doel voor ogen.  Gaat helemaal goed komen met die vrije zondag.

Galopperen
Yo..ben weg he! Zo terug, even stukje rijden , peukie doen ergens en dan weer volle vaart terug naar huis. Waar zijn verdomme mijn motorsleutels?  Altijd gezeik daarmee. Net als met dat pak dat reeds lang geleden zijn beste tijd gehad heeft om nog maar te zwijgen van hetgeen enkele jaren geleden best nog door kon gaan voor "ech wel"stoere laarzen.  Waren ook ooit in betere staat.
Maar goed..mag de pret allemaal niet drukken. We gaan rijden en na enkele pogingen tot starten komt er al aarzelend een motorfiets tot leven.  Nou zeg..die heeft er zin in!..pfff..hallo! Wakker worden...het zonnetje schijnt! Tijd om te werken mijn beste motortje.  Galopperen zult u zodra er lekker warme olie door uw binnenste stroomt. En zowaar, enkele tellen later weerklinkt de  hartslag van een motorfiets door de vroege ochtenlucht.  Mooi zo.

Een tankbeurt, talloze pogingen om het vizier condensvrij te krijgen en 10 kilometer later zijn we klaar voor de strijd. De olietemperatuur meter gaat bovendien richting veilige stand dus het gas kan open.. De Limburgse wegen zijn van ons, we zullen het asfalt eens even teisteren en wee de gene die onze lijn durft te kruisen.  Isle of Man illusies rondom de mergelland route. Hoppa..daar gaan we dan..boah...3/4/5de versnelling en weer terug..remmen , sturen , opschakelen en weer remmen.

Téring!
Téring!..we zijn blijkbaar niet de enige met een zondagochtenbesteding.  Naarmate we verder richting Zuiden zakken zakt tevens de snelheidsmeter en met het toenemen der bochten neemt bovendien de hoeveelheid verkeer toe.  Waar komt dat volk in godsnaam vandaan?  Tis verdomme Zondag. Fietsers, motoren, mensen die zo nodig met hun paard aan de wandel moeten..lijkt wel of half Limburg aanwezig is op het "mergellands"asfalt. Hmmm..niet veel lol aan zo. Hier valt beslist niet veel te rijden vandaag. Of je moet van filerijden houden?

The sims
Kunnen ze niet een andere variant van "The Sims" uitbrengen?   "The Sims Mergellandroute" of zoiets.  Zodat al die mensen lekker thuis blijven en op de bank achter de playstation virtueel kunnen gaan wandelen, fietsen ,etc en wij motorrijders vrij baan hebben. Nah? Wij betalen tenslotte ook wegenbelasting he.
Dat moesten ze dan maar doen ook.. Zuidlimburg op Zondagochtend bij mooi weer slechts toegankelijk maken voor motoren! Goed idee toch?  En degenen die zich er niet aan houden en zichzelf  toch met hun fiets, auto of "wannabe bonfire" raceknol op straat durven vertonen. Meteen op de bon slingeren! Zal ze leren! Asfalt moet maar een universeel recht van de motorrijder worden op zonnige zondagen tussen laten we zeggen..negen en elf uur.

We gaan maar richting huis.. al afdruipend uit het Mergelland. De tank is nog vol, het vizier nog steeds beslagen. Waarom heb ik in godsnaam eigenlijk dat pak aangedaan..stilstaan kan immers ook in de joggingbroek en op de slippers.
Het is niet te doen zo..Uitwijken richting Eifel heeft geen zin want daar woont de polizei en de polizei heeft het niet zo op open dempers.  En in de Ardennen is het op een stug afgeveerde motor eigenlijk alleen leuk als je sado-masochistische voorkeuren hebt vanwege het dramatisch slechte asfalt aldaar.


Uit met de pret ..naar huis dan maar.   Pak uit en naar binnen..sterke verhalen vertellen op een motorforum  en bovendien even gauw reageren in het "wie heb ik gezien topic".  Heb verdomme half limburg gezien! ..Hadden jullie niet allemaal in bed kunnen blijven liggen zoals normale mensen dat horen te doen op een Zondagochtend?

Pfff...Zondag in het Zuiden..Niks aan de hand?  Vergeet het maar. Die van Rowwen Heze weet er ook al niks van.
Zeg zoonlief, menneke..weet jij waarom je nooit negers op wintersport ziet? Na?









:mrgreen:  ;)

Desmo-devil

En alweer een leuk verhaal Hakki, en o zo herkenbaar.
Weet je wat jij moet gaan doen op zondagmorgen, jij moet een boek gaan schrijven  :worship-cool:

Joepie1958

 :haildaking:

Als dit de laaste zou zijn, heel jammer, maar denk aan J.K. Rowlings, die beweerde ook dat Harry Potter deel 7 de laatste zou zijn, ook zij heeft de deur weer open gezet, er kan nog altijd een vervolg komen,
Hakki tot zover bedankt voor je inbreng, en snel tot ziens op 't forum :lol:
('t is zoiets als motorrijden, als je het gedaan hebt en leuk vind dan keer je toch weer terug :yes6rs:)
Motorrijden? Je moet maar gek zijn
Lid van de B.T.A.

karz

#3
 :schater:  Het was wel gortig zondag idd.

Very entertaining
sometimes the same is different, but mostly it's the same.

Herr Tod

Citaat van: Hakinnen op 27 februari, 2008, 00:31:32
Isle of Man illusies rondom de mergelland route

:worship-cool:

Mijn zondag in het zuiden begint altijd pas een uur voor zonsondergang. Als ik dan naar het bos rij staat er van Wittem tot halverwege Partij een file van de mensen die terug komen, in de wintertijd al :shock:
It's a 400 Bandit mate! Designed by a Genius. Built by Craftsmen. Ridden by a Twat! :mrgreen:


Steefke™

tis joamer mer aan alles kump een eind :worship-cool:

Ich zeen ut gans veur mich :yes6rs:
Smells like rubber