Opzienbarend motorgerelateerd nieuws

Gestart door DeWitte, 09 oktober, 2005, 14:42:06

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DeWitte

bron Limburgs Dagblad

CiteerDeelnemers MA-run tegen boom in Tegelen

Tegelen -  Tijdens de de twintigste MA-run zijn 16-9 in Tegelen drie gewonden gevallen. De jaarlijkse toertocht waarbij gehandicapte kinderen en ervaren motorrijders een tocht door Noord-Limburg maken,  ging gewoon door. Het onval gebeurde kort na de start in Venlo. Een motor reed in een bocht in de Ulingsheideweg tegen een boom. Ambulances en brandweer werden opgeroepe. Over de oorzaak van het ongeluk en de toestand van de gewonden is op dit moment nog niets bekend.

De toestand van de drie gewonden bij een ongeval in Tegelen deze morgen tijdens de MA-run - een motortocht voor gehandicpaten - lijkt mee te vallen, zo meldt organisator Harrie Bastings. Een gehandicapt meisje uit Venlo is naar het ziekenhuis gebracht evenals de 63-jarige bestuurder en zijn vrouw uit Leerdam. De motorrijder heeft waarschijnlijk een scherpe bocht in de Ulingsheideweg onderschat. De motor met zijspan knalde daardoor tegen een boom. Het ongeval heeft diepe indruk gemaakt bij de 218 deelnemers en hun familie, zegt Bastings. De Ma-run door Noord-Limburg werd vandaag voor de twintigste keer gehouden. De tocht is niet afgelast vanwege het ongeluk
.

CiteerMA-run neemt maatregelen na ongeluk
De MA-run gaat vanaf volgend jaar medische gegevens verzamelen van alle deelnemende gehandicapten. De organisatie neemt de maatregel na het ongeluk waarbij zaterdagochtend een 15-jarig meisje uit Velden gewond raakte.
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

DeWitte

CiteerMobiel bellen en autorijden
Erger jij je ook aan al die 'slingerapen' in de koekblikken? Weet je al uit ervaring dat ze dan zitten te bellen? En heb je door dat het geen ene ruk uitmaakt voor het rijgedrag of het nu 'handsheld' of 'handsfree' is?

Precies! En dat is in Zweden in elk geval doorgedrongen. Er is  daar nu een verbod in de maak op het bellen in de auto. In alle vormen. Punt. Uit. Hulde, hulde! Het is net als met 'Cup-a-soup': dát zouden er meer moeten doen!!!

Bericht weer eens 'ongegeneerd' overgenomen van Mike Werner's motorblog. En hij is er nét zo blij mee als ik. Jij ook?
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

QuattroFrits

:thumbsup: Ik zou er bijzonder blij mee zin. :thumbsup:

Bereikbaar zijn is wel leuk maar niet ten koste van iets anders, alleen bellen als het ECHT noodzakelijk is. :wink:
Wil je rust en vrede, doe dan bij MFL je intrede.

DeWitte

15 landen in 24 uur :shock:

McKing start op zaterdag 7 oktober een recordmotorrit. Hij wil binnen 24 uur 15 landen aandoen met een Yamaha FJR1300AS zodat hij op zondagochtend bij Maastricht Nederland als 15e land in komt rijden. De start is zaterdag 7 oktober om 7:00 uur in Polen.

de AS (zonder koppeling dus)



CiteerFJR1300AS voorzien is van een systeem dat uw trips nog een stuk aangenamer zal maken: de Yamaha Chip Controlled Shift (YCC-S). Dankzij dit electronisch gestuurde schakelsysteem kunt u eenvoudiger rijden en zich beter concentreren op de rit zelf. YCC-S werkt met een ECU die zorgt voor snel en perfect schakelen zonder gebruik van de koppeling. YCC-S is een semi-automatisch systeem, u beslist altijd zelf wanneer u schakelt en kunt dan kiezen tussen de knop op het stuur of het traditionele schakelpedaal. Standaard is de FJR1300AS bovendien uitgerust met zijkoffers en verwarmde handvatten en zorgt zo het hele jaar door voor toerplezier.


bron oliepeil.nl
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

DeWitte

CiteerDode in berm blijkt verongelukt

LEUVEN/TERVUREN - De dode motorrijder die afgelopen weekend gevonden werd in de berm aan het Vierarmenkruispunt is overleden na een zware val. Dat heeft de autopsie van het Leuvense parket gisteren uitgewezen. Volgens de wetsdokter veroorzaakten zeer zware inwendige verwondingen de dood van het slachtoffer. Het gaat om een 36-jarige man uit Henegouwen. Aanvankelijk was er geen sprake van een lijk want de politie had vrijdagmiddag alleen de motorfiets van de man gevonden. De tweewieler vertoonde geen grote schade en de agenten lieten de motorfiets slotvast achter om later op te halen. Zaterdag bleek de motorfiets spoorloos maar vonden de agenten wel zo'n 300 meter van de vindplaats het lichaam van een motorrijder. Volgens de verkeersdeskundige is het slachtoffer van de motorfiets gevallen en reed het voertuig nog een paar honderd meter verder zonder de bestuurder om uiteindelijk in de berm terecht te komen. De bestuurder overleefde de val niet. (bmk)


Bron Het Nieuwsblad

jatten ze ook nog die moto :shock: de wereld is ziek....
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

B-Witch

beste cijfers ooit voor Harley :shock:

De Amerikaanse motorfabrikant Harley-Davidson heeft in het derde kwartaal van dit jaar de beste resultaten ooit geboekt. Het concern behaalde in de maanden juli tot en met september een nettowinst van 312,7 miljoen dollar, een stijging van 18% ten opzichte van dezelfde periode in 2005.



Zomer
Harley-Davidson heeft het goede resultaat vooral te danken aan het toegenomen aantal verkochte motoren tijdens de zomermaanden. In het afgelopen kwartaal steeg de afzet wereldwijd met 9% ten opzichte van dezelfde periode in 2005.

De motorfabrikant verkocht de eerste negen maanden van dit jaar ruim 256.000 nieuwe motoren. Harley-Davidson streeft over heel 2006 naar een afzet van tussen de 349.000 en 351.000 motoren.

Bron: RTLZ
You may own the bike, but the bike possesses you.

Ozze

CiteerDe Amerikaanse Motorfabrikant Harley-Davidson gaat vleessnackjes onder zijn merknaam verkopen. De producten zullen onder andere worden verkocht bij tankstations.

Daarvoor gaat het bedrijf een samenwerking aan met voedingsmiddelenbedrijf ConAgra Foods. De zogeheten 'beef jerkies', stripjes gedroogd rundvlees, komen in de schappen bij onder meer tankstations en dealers van Harley-Davidson.

donderdag 12 oktober 2006, Marketingtribune

Als die dingen al als een kroket rijden, waarom nie he'  :wink:  :wink:
resident Frans Bauer fanclub chapter Belfeld

DeWitte

Motoragenten gewond bij aanrijding  :shock:  :roll:


11 oktober 2006

Twee motoragenten zijn dinsdag gewond geraakt bij een aanrijding in Den Helder. Beide motorrijders, één van de politie Den Helder en één van de Koninklijke Marechaussee, waren onderweg naar een melding van een winkelier die een winkeldief had aangehouden.

Keren
Vlak voor de motorrijders stond een auto aan de kant van de weg. De 29-jarige bestuurder uit Den Helder wilde juist wegrijden en op de brede rijbaan keren. Nadat hij had gekeken en geen verkeer meer aan zag komen, stuurde hij de rijbaan op. Op dat moment waren de motorrijders al zo dicht genaderd dat zij niet meer op tijd konden remmen. Zij kwamen vol in botsing met de auto.

Inwendig letsel
Beide politiemensen werden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. De politieman bleek diverse botbreuken te hebben en inwendig letsel. Hij werd opgenomen op de intensive care. Zijn toestand is stabiel. De Marechaussee liep geen breuken op. Wel werd hij ter observatie opgenomen. De automobilist liep geen letsel op.

De politie stelde een uitgebreid sporenonderzoek in om de juiste toedracht van het ongeval te kunnen achterhalen.
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

B-Witch

Gekwetste Hells Angel klaagt
20 oktober 2006,

CiteerVANCOUVER (ANP) - Ook een stoere Hells Angel blijkt gevoelens te hebben. De leider van de afdeling van Hells Angels in het Canadese Vancouver heeft deze week bij een rechtbank zijn beklag gedaan over een reeks kwestende ervaringen. Dat meldde de Canadese zender CBC News.

Motorrijder Rick Ciarnello is beledigd omdat een echtpaar in een restaurant niet naast hem wilde zitten en een ander tafeltje vroeg. De 61-jarige vindt het ook discriminerend dat het personeel van de supermarkt onaardig tegen hem doet. Sowieso zouden veel mensen niet meer vriendelijk tegen hem zijn

Ciarnello is van mening dat zijn rechten en vrijheden zijn geschonden sinds een rechter de Hells Angels tot criminele bende bestempelde.
You may own the bike, but the bike possesses you.

DeWitte

Motor rijdt door na aanrijding

bron de Stem.nl

CiteerVrijdag 27 oktober 2006 - BREDA – Een 72-jarige vrouw uit Gilze is gistermiddag op de Heerbaan in Breda ernstig gewond geraakt toen ze werd geschept door een motorrijder. Deze reed door. De politie is direct op aanwijzingen van een paar getuigen een zoekactie begonnen, maar tot nu toe zonder resultaat.
Het ongeluk gebeurde even over half twee, op de kruising met de straten Bergschot en Watersveld bij een bushalte, niet ver van de Tilburgseweg.

De vrouw werd aangereden toen ze overstak. Ze is met zwaar letsel overgebracht naar het Amphia Ziekenhuis aan de Molengracht.

Op de plek van het ongeval is direct onderzoek verricht, de politie hoorde een paar getuigen. Een van hen zou een knalrode motor met een man met donkerkleurige rugzak de Heusdenhoutse- straat hebben zien inrijden. De politie hoopt dat eventuele getuigen zich nog bij haar melden.
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

DeWitte

CiteerNovum) - Een 17-jarige jongen op een zogeheten motorscooter is donderdagochtend opgepakt nadat hij op de snelweg A12 ter hoogte van het Gelderse Velp tegen het verkeer in reed en een ongeluk had veroorzaakt. De spookrijder had bovendien geen motorrijbewijs en reed vermoedelijk op een gestolen voertuig. Dat heeft het Korps Landelijke Politiediensten donderdag bekendgemaakt.

De knaap keerde op de snelweg toen hij politie zag en reed tegen de rijrichting in naar verkeersplein Velperbroek. Daar had de politie inmiddels het verkeer stilgezet omdat de spookrijder een gevaar op de weg was.

De jongen reed de afzetting straal voorbij en botste op het verkeersplein tegen een personenauto. Daarop probeerde hij te voet via een vijver te ontkomen. In de buurt van Rheden werd hij opgepakt. De motorscooter, een scooter met een cilinderinhoud van meer dan vijftig cc, is door de botsing volledig vernield

bron Elsevier.nl
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

DeWitte

yep tis een meisje :shock:



CiteerMotorcyclist bungy jumps off Auckland harbour bridge
20 November 2006  

"Scary" Mary Perkins became the first woman to bungy jump off the Auckland harbour bridge on a motorbike today.


At 11.15am, the 23-year-old rode a Honda CRX 50 mini-dirtbike from the top of the bridge, falling 40 metres to skim the water with her wheels.

"It was just a little bike, because you can't have too much weight on the bungy," the Tauranga rider told NZPA.

The first, and so far only, female rider in the Crusty Demons freestyle motocross team, Perkins spent seven years as a motocross rider, before switching to freestyle motocross last year.

This year, she was asked to join the Demons, an international group of some of the world's top riders in the high-flying, death-defying sport of big bikes and bigger jumps.

"And it's just been going in leaps and bounds since then. We just go out and our thing and it's heaps of fun," she said.

The price of success? So far, about 10 broken bones, numerous sprains and concussions, she said.

"But you just keep going. It's all part of it."
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

DeWitte

RTL Nederland (RTL) heeft zich voor de komende drie jaar verzekerd van de uitzendrechten van de MotoGP, met onder meer de koningsklasse binnen de wegracerij (met ingang van dit seizoen de 800cc) en het grootste motorsportevenement van Nederland: de jaarlijks door ruim 100.000 toeschouwers bezochte TT van Assen.  

Het motorracegeweld valt, net als de autosporten A1 Grand Prix, Dakar, de Indy 500, de 24 uur van Le Mans en straks ook de Formule 1, onder de paraplu van RTL GP, het auto- en motorsportplatform dat door middel van televisie en Internet liefhebbers op de wenken bedient.

RTL doet al geruime tijd verslag van het WK Superbike, de races om het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) en het WK Supersport. RTL beschikt nu niet alleen over alle toonaangevende autosport, maar ook over de meest prominente tak van motorsport . Naast de koningsklasse behelst de MotoGP categorieën met machines van 250cc en 125cc. In deze laatste klasse komt ook het Nederlandse team Molenaar Racing met het jonge talent Joey Litjens aan de start. Naast Litjens is ook Nederlander Hugo van den Berg actief in de 125 cc.

De MotoGP Races zullen op een vast tijdstip veelal live worden uitgezonden en ook achtergrondinformatie over deze fascinerende tak van sport zal deel uitmaken van de uitzendingen. Als nooit tevoren komt de motorsportliefhebber de komende drie jaar ruimschoots aan zijn trekken.

De wereldwijd razend populaire MotoGP sloot het seizoen in Valencia op spectaculaire wijze af met een schuiver van de klassementsleider Valentino Rossi en de hier op volgende, onverwachte wereldtitel voor de Amerikaan Nicky Hayden.

Jaap Hofman, adjunct programmadirecteur televisie van RTL Nederland:

Citeer"De MotoGP past uitstekend binnen de snelle en sportieve propositie van RTL. De wegraces binnen deze klasse zijn van hoog niveau en laten zich uitstekend combineren met de razendsnelle Formule 1. Wekelijks tussen maart en november is de sportieve zondag van RTL 7 de snelste zondag van Nederland".

BRON: RTL Nederland
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

DeWitte

De Spanjaard Ruben Xaus, begin deze week aanwezig op het circuit van Valencia voor een test, is afgelopen vrijdag voor het eerst vader geworden van dochter Giulia.
 
Xaus eerder dit jaar op Assen
"Dit is een geweldig moment in mijn leven. Vader worden is iets geweldigs en een geweldige manier om de slechte tijden in wat een moeilijk seizoen was te vergeten," vertelde de kersverse vader

Xaus was op Valencia aanwezig voor een eerste test op de Ducati 999 F06 met het Sterilgarda team.

Citeer"Ik heb voor het eerst de Ducati F06 uitgeprobeerd en ik ben erg onder de indruk. Met de tractiecontrole kan je twee keer zo goed presteren terwijl je de helft minder je best hoeft te doen. Deze testsessie ging verassend goed en heeft me een flinke psychologische zet gegeven. Mijn beste ronde was rond de 1'36 met een blok dat geprepareerd was voor het racen in de VS en dat terwijl we nog moeten beginnen aan het vinden van de juiste afstelling. We gaan dit seizoen echt competitief zijn."

BRON: World SBK
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

B-Witch

CiteerConnexxion-medewerker schiet motorrijder neer
06 december 2006,

AMSTERDAM (ANP) - Een medewerker van Connexxion wordt ervan verdacht dat hij woensdagmorgen een motorrijder heeft neergeschoten op de Papaverweg in Amsterdam-Noord. De politie heeft hem inmiddels aangehouden.



De motorrijder raakte gewond, maar verkeert volgens de politie niet in levensgevaar. Het schietincident had woensdagmorgen even na 10.00 uur plaats. De schutter wist in eerste instantie te ontkomen in een witte bus van het vervoersbedrijf, maar kon rond 13.15 uur worden aangehouden op Het Laagt in Amsterdam-Noord.

Volgens een woordvoerder van Connexxion reed de verdachte in een taxibusje van Garskamp, onderdeel van de vervoersmaatschappij. De medewerker was in het bezit van een bewijs van goed gedrag toen hij voor het bedrijf kwam werken, wist de woordvoerder te vertellen. ,,We wachten nu verder af wat het onderzoek oplevert.''
You may own the bike, but the bike possesses you.