Opzienbarend motorgerelateerd nieuws

Gestart door DeWitte, 09 oktober, 2005, 14:42:06

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 3 gasten bekijken dit topic.

DeWitte

Citaat van: "suzuki-girl"
CiteerDe politie heeft dinsdagavond een 17-jarige jongen uit Roermond aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Hij negeerde op een scooter het stopteken van een motoragent en ging er vandoor. Op de Burgemeester Geuljanslaan schopte hij naar het voorwiel van de politiemotor. De agent wist overeind te blijven en zette de achtervolging in. Uiteindelijk werd zijn 18-jarige passagiere in een parkeergarage aan de Roersingelpassage aangehouden. De jongen ging er weer vandoor, maar meldde zich later in het politiebureau waarna hij is aangehouden en in verzekering gesteld. De 18-jarige vrouw is dinsdagavond weer in vrijheid gesteld

bron: Politie Limburg Noord

kijk da's initiatief tonen :rofl:
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

DeWitte

CiteerHet tv-programma 'Blik op de Weg' wordt in zijn voortbestaan bedreigd. Het openbaar ministerie wil niet langer dat de verkeerspolitie aan het programma meewerkt.

'Blik op de Weg' rijdt al zestien jaar mee met de verkeerspolitie om te laten zien hoe wegpiraten worden aangehouden en bekeurd. Ondanks dat het programma veel kijkers trekt, wil landelijk verkeersofficier van justitie Koos Spee nu dat de politie niet langer aan het programma meewerkt.

Het openbaar ministerie heeft vooral moeite met het feit dat programmamaker Leo de Haas voor zijn programma wel de medewerking van justitie verlangt, maar geen afspraken wil maken over de inhoud. ,,De Haas wijst elke vorm van invloed of overleg af, maar hij wil wel onze medewerking. Zo werkt het niet", zegt een OM-woordvoerder.

De Haas zegt onafhankelijk te willen blijven en daarom geen invloed van het openbaar ministerie te dulden. De Haas: ,,We hebben bijvoorbeeld eens precies uitgelegd wat de regels zijn over getint folie op autoruiten. Naar aanleiding daarvan zijn veel mensen in beroep gegaan tegen hun boete en die hebben allemaal gelijk gekregen. Zoiets komt het openbaar ministerie niet goed uit."

Een aantal politieregio's heeft het advies om niet meer met De Haas samen te werken, naast zich neer gelegd.

Het OM werkt wel samen met het vergelijkbare SBS 6-progamma 'Wegmisbruikers'. Daarin krijgt verkeersofficier Spee de gelegenheid om verkeersregels uit te leggen en het beleid van het OM toe te lichten. Met SBS zijn afspraken gemaakt: zo mag het OM de uitzending van te voren zien en commentaar leveren. In overleg kan de inhoud worden aangepast.

Verkeersofficier Spee ergert zich ook aan de camera-auto van De Haas, die geen officiële politiewagen is, en hij zou moeite hebben met De Haas als presentator. Die zou namelijk hebben gezegd dat hij regelmatig idioot hard rijdt. ,,Niet waar", reageert De Haas. ,,Ik heb één keer veel te hard gereden. Ik heb ook wel eens gezegd dat ik twijfel aan het nut van een boete voor iemand die 126 op de snelweg rijdt. Dat is Koos Spee onwelgevallig."

De Raad van Hoofdcommissarissen werkt momenteel aan een richtlijn waarin staat onder welke voorwaarden de politie actieve medewerking verleent aan televisieprogramma's. Op dit moment tekenen programmamakers die willen meelopen met de politie vaak een 'cameracontract'. Daarin staan voorwaarden over bijvoorbeeld de privacy van verdachten.

Ook wordt afgesproken wat wel en niet mag worden uitgezonden en hoe vaak een programma mag worden herhaald, zodat overtreders niet jaren later nog met hun misstap geconfronteerd worden. De nieuwe richtlijn van de Raad van Hoofdcommissarissen moet deze cameracontracten aanscherpen.

De makers van 'Blik op de Weg' hebben inmiddels een website geopend waarop steunbetuigingen achtergelaten kunnen worden.    
 
Bron: Trouw
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

DeWitte

CiteerBoze motorrijder volgt automobilist 240 kilometer
Weert - Een boze motorrijder uit het Limburgse Thorn, heeft donderdagavond een 50-jarige automobilist de stuipen op het lijf gejaagd door hem 240 kilometer lang te volgen. Na een flinke rit, van bijna twee uur, kwam de politie in Weert tussen beide om te bemiddelen.

Op de A2 zette de 22-jarige de achtervolging in op de 50-jarige automobilist uit Echt. De reden van de achtervolging was, dat de motorrijder met twee vrienden reed, waarbij één van hen de automobilist had ingehaald.

Kennelijk was de automobilist het hier niet mee eens. Hij ging tot op enkele centimeters op de achterkant van de motorrijder rijden. De 22-jarige motorrijder wilde de man hier op aanspreken en achtervolgde hem. De automobilist werd hier angstig van en was niet van plan om te stoppen. Hierop volgde een achtervolging van Wessem tot Sittard/Born, naar vervolgens 10 kilometer onder Amsterdam en weer terug. In totaal legde het tweetal ruim 240 kilometer af totdat ze uiteindelijk door de politie om elf uur 's avonds tot stilstand werden gebracht.

Na een kort gesprek op het politiebureau, schudden de mannen elkaar uiteindelijk de hand
bron blik op nieuws
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

DeWitte

CiteerMotorrijder op A50 bekogeld met kussen
Herveld - De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (Klpd) stelt een onderzoek in naar aanleiding van de aangifte van een 59-jarige motorrijder uit Ede. Hij reed vrijdag 25 mei omstreeks 17.45 uur met zijn motor op de rijksweg A50 ter hoogte van Herveld toen een passagier van een witte Peugeot bestel hem met een kussentje bekogelde.

De motorrijder en de bestuurder van de Peugeot brachten daarop hun voertuigen tot stilstand op een afrit, waarop de bijrijder uitstapte en twee kopstoten uitdeelde aan de motorrijder nog voordat hij zijn helm af kon zetten. De passagier van de Peugeot is gehoord doch ontkend met een kussen gegooid te hebben en dat hij uit de auto is geweest en kopstoten heeft uitgedeeld. Wel zou hij zich hebben gestoord aan het a-sociale weggedrag van de motorrijder.

Het kussentje dat voor de radiator van de motor bleef hangen zal als bewijsstuk worden opgevoerd
Bron blik op nieuws
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

Mounty

Yamaha FZ750 1989  / Yamaha Thunderace 2000 / Honda X-eleven 2001 / Yamaha FJR1300 2001/Honda Fireblade 2002/CBR1000F 1998/Ducati SF1098 2009

karz

Citaat van: "FZ_Ron"wat is loos op deze wereld ??

Wat een naïve vraag.
sometimes the same is different, but mostly it's the same.

Herr Tod

Citaat van: "Dwars"waarop de bijrijder uitstapte en twee kopstoten uitdeelde aan de motorrijder nog voordat hij zijn helm af kon zetten

Hoe debiel ben je dan??
It's a 400 Bandit mate! Designed by a Genius. Built by Craftsmen. Ridden by a Twat! :mrgreen:


Bianca

Citaat van: "Herr Tod"
Citaat van: "Dwars"waarop de bijrijder uitstapte en twee kopstoten uitdeelde aan de motorrijder nog voordat hij zijn helm af kon zetten

Hoe debiel ben je dan??

inderdaad, zie je meteen het niveau van dat figuur  :?

B-Witch

Citaat van: "Bianca"
Citaat van: "Herr Tod"
Citaat van: "Dwars"waarop de bijrijder uitstapte en twee kopstoten uitdeelde aan de motorrijder nog voordat hij zijn helm af kon zetten

Hoe debiel ben je dan??

inderdaad, zie je meteen het niveau van dat figuur  :?

niveau van veel weggebruikers is behoorlijk beneden peil, ben ik vandaag ook weer achter gekomen toen ik  met de Alfa in Amsterdam reed :?
You may own the bike, but the bike possesses you.

Menke

Dronken motorrijder met 220 km/u over de A2
Maastricht - Twee motorrijders van de Koninklijke Marechaussee hebben maandagavond op de A2 in Maastricht een 30-jarige motorrijder uit Luik (B) aangehouden in verband met zijn verkeersgevaarlijke rijgedrag en een snelheidsovertreding van 220 km/u.

De man uit Luik haalde met een snelheid van 220 km/u vóór hem rijdende auto's rechts in, waardoor hij zichzelf en andere weggebruikers in ernstige mate in gevaar bracht.

Toen de man was gestopt, bleek dat hij alcohol op had. Een blaastest wees uit dat hij een bloed/alcoholpromillage had van 1,3.
Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, terwijl, na overleg met de officier van justitie, zijn motor in beslag werd genomen. De kans bestaat dat de tweewieler verbeurd zal worden verklaard.

Menke

Bestuurder ambulancemotor overreden
Maarsen - Een 52-jarige motorrijder uit Eindhoven is donderdagochtend rond 11.30 uur op de rijksweg A2 ter hoogte van Maarssen in de richting Den Bosch ten val gekomen en is daarna overreden door de bestuurder van een personenauto. De motorrijder is met diverse botbreuken overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Dit heeft het KLPD donderdag bekendgemaakt.

De motorrijder reed met een opvallende ambulancemotor op de linker rijstrook. Hij reed met de blauwe zwaailichten aan achter een bestuurder van een Fiat die voor hem bleef rijden. Op een gegeven moment haalde de motorrijder de bestuurder van de Fiat rechts in en probeerde met gebaren aan te geven dat de middelste rijstrook vrij was. Hij reed ter hoogte van het nieuwe weggedeelte van de A2 tussen de afrit en de toerit Maarssen.

In de chicane van het oude naar het nieuwe gedeelte van de A2 kwam hij onbedoeld op de middelste rijstrook te rijden waar al een personenauto reed. Kennelijk remde de motorrijder te hard en kwam daarbij ten val. De bestuurder van de Fiat kon de motorrijder ondanks hard remmen niet meer ontwijken en reed hem aan.

De motorrijder was geen ziekenbroeder. Hij bracht de motor over van de dealer naar de ambulancedienst. Hij verklaarde dat hij niet wist dat de blauwe zwaailichten aanstonden. De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft een onderzoek ingesteld rond het ongeval.

DeWitte

Citaat van: "Menke"De motorrijder was geen ziekenbroeder. Hij bracht de motor over van de dealer naar de ambulancedienst. Hij verklaarde dat hij niet wist dat de blauwe zwaailichten aanstonden. De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft een onderzoek ingesteld rond het ongeval.

sorry hoor, klote dat die man is overreden. Hoop dat ie snel hersteld. Maar als je zo'n capriolen gaat uithalen (te snel met zwaailichten rijden zonder toestemming en aanwijzing) is een beetje "zelf schuld" :?:

toch?
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

Mounty

zie je echt wel of je zwaailichten aan zijn.....anders heb je stront in je ogen en moet je van de motor afblijven..vind ik. Dan capriolen uithalen en ten val komen is natuurlijk...tja..idd eigen schuld. Maar de ware toedracht weten we in deze niet , al vertelt het bericht dat hij recht in ging halen..tja domme actie, tenzij hij wel wist dat ie de zwaailampen aan had..tja...laat ze het maar eerst eens uitzoeken..
Yamaha FZ750 1989  / Yamaha Thunderace 2000 / Honda X-eleven 2001 / Yamaha FJR1300 2001/Honda Fireblade 2002/CBR1000F 1998/Ducati SF1098 2009

WhomBom

gaat imho hier effe niet erom of die gast nou wel of niet ziekenbroeder was enz.. als ik toch n ambulance zie met zwaailichten en de hele rambam... dan maak ik toch dat ik aan de kant kom of niet?

valt me de laatste tijd sowieso weer op wat een debielen er op de weg zijn.. deze week weer zeker 3 idioten tegengekomen, laatst op een rotonde rijdt zon ouwe lul gewoon de rotonde op... dankjewel opa! (niks kwaads bedoeld tegen ouwe lullen of opa's  :wink: ) en vandaag nog geeft zo'n eikel me op een kruising gewoon geen voorrang  :?  we moeten er eigenlijk es een topic voor maken...  :idea:
img]http://img67.imageshack.us/img67/5812/quax2bb8bp.jpg[/img]

"....may the grip be with you!..."

karz

Citaat van: "WhomBom"we moeten er eigenlijk es een topic voor maken...  :idea:

Leef je uit ;)
sometimes the same is different, but mostly it's the same.