Opzienbarend motorgerelateerd nieuws

Gestart door DeWitte, 09 oktober, 2005, 14:42:06

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 4 gasten bekijken dit topic.

B-Witch

Citaat van: "BeemerBert"
Citaat van: "suzuki-girl"Zijn dan wel geen motoren (denken ze wel vaak)

CiteerKenteken bezorgt brommerrijder boetes

DEN HAAG (ANP) - Duizenden brommerrijders hebben dit jaar snelheidsbekeuringen gekregen omdat ze met hun kersverse nummerplaat werden geflitst. Het bromfietskenteken is sinds 1 januari verplicht.

Te hard rijdende brommers leverden de eerste vijf maanden van dit jaar 3651 boetes op, zo bevestigde een woordvoerder van het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie (BVOM) maandag een bericht uit het Nederlands Dagblad.

De snelheidsbekeuring kost al gauw 81 euro. ,,De flitspalen staan afgesteld om de maximum snelheid voor auto's. Omdat we rekening houden met foutmarges in de bebouwde kom op ongeveer 57 kilometer per uur'', legt de woordvoerder uit. Een bromfietser mag daar 30 kilometer per uur en rijdt dus als hij wordt geflitst meer dan 25 kilometer te snel.

Dit vind ik dus terecht :wink:
Scooters en brommers zijn niet gemaakt om er 80 of harder mee te rijden...aanpakken die handel :twisted:


Och, wettelijk gezien heb je volkomen gelijk, zo zijn er ook een paar motorrijders die af en toe harder als 120 rijden  :D
Hun vriendin verliezen  :D
Of wheelies maken op plekken waar dat niet kan.

Zijn nu alle bekeuringen die motorrijders krijgen terecht ?

Laten we niet generaliseren :!:

Het gaat hier niet over motoren maar over brommers :roll:
Daarbij als je net als ik al eens onderuit bent gegaan omdat je van zo'n opgefokt ding (ging er high speed van tussen)geen voorrang kreeg (heb me door die oetlul gewoon onderuit geremd), weet je dat het een goeie zet is dat deze dingen een kenteken hebben nu.
Het was veel te gemakkelijk voor hen om idd een overtreding te begaan,  want ze werden toch bijna niet gepakt :roll:
Nu zijn ze tenminste te traceren en ter verantwoording te roepen!!!

En in principe is een bekeuring terecht, je hebt dan gewoon wat gedaan wat de nederlandse wet niet toelaat, dat wij het er niet mee eens zijn is een ander verhaal.
En ben je het met een bekeuring niet eens, mag je die ook aanvechten of ff op www.meerts.nl kijken :wink:
(ff de site binnengaan)
You may own the bike, but the bike possesses you.

BeemerBert

Suzukigirl, ben het ook met je eens, wat betreft bekeuren van roekeloos gedrag  :D

Alleen jou stelling vindt ik wat te makkelijk:
Scooters en brommers zijn niet gemaakt om er 80 of harder mee te rijden...aanpakken die handel Twisted Evil

Als er stond, Auto's en motoren mogen in Nederland niet harder als 120 rijden .....dus aanpakken die handel hadden we een levendige discussie hier  :D

Tuurlijk zijn er Scooterrijders die aangepakt moeten worden, en daarvoor is het kenteken makkelijk. Maar geld dit niet voor elke groep bestuurders?

En hoeveel bekeuringen worden er voor minimale overtredingen geschreven ?
Bmw R1150RT
De optimist heeft net zo vaak gelijk als de pessimist, hij leeft alleen veel gelukkiger!

DeWitte

CiteerVrouw raakt gewond bij motorraces in Rogat

Gepubliceerd op 24 juni 2007, 17:58
Laatst bijgewerkt op 24 juni 2007, 21:25

De Wijk -  
Bij het Nederlands kampioenschap supermoto op het industrieterrein van Rogat, bij De Wijk, is zondagmiddag een toeschouwer gewond geraakt.

Een van de deelnemers aan het motorevenement maakte, tegen de regels in, een wheely nadat hij over de finish kwam. "Daarbij raakte de coureur de macht over zijn motor kwijt", vertelt Arend Slomp van de organiserende motorclub De Antrappers uit De Wijk. De machine raakte vervolgens een vrouw in het publiek. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens Slomp lijken de verwondingen mee te vallen.

Het was de enige smet op de derde editie van het motorevenement, dat volgens de organisatie tussen de twee? en drieduizend bezoekers trok. In totaal streden 76 deelnemers in vijf klassen om de felbegeerde titel. Op het industrieterrein was een parkoers uitgezet van 1100 meter. "We hadden geluk met het weer", zegt Slomp. Alleen aan het eind van de dag miezerde het wat.

De supermoto is een omgebouwde crossmotor of off-the-roadmotor.

bron dagblad van het noorden
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

B-Witch

:shock:
CiteerMotorrijder verliest been maar rijdt door
TOKIO (ANP) - Een ongelooflijk ongeval in Japan: een motorrijder is maandag ten minste twee kilometer verder gereden voordat hij merkte dat hij een been verloren was, meldde de Japanse krant Mainichi Shimbum dinsdag op haar website.

De 54-jarige man verloor zijn been vanaf tien centimeter onder zijn knie. Dat gedeelte werd door de vangrail van zijn lijf gerukt. Pas toen hij een bocht moest maken, merkte hij het verlies.

Een andere motorrijder die met de man op pad was, is toen terug gereden en heeft het afgerukte been gevonden, meldde de politie. De man en zijn been zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Experts denken dat de enorme pijn van de verwonding de man heeft verdoofd, zodat hij zijn amputatie niet direct bemerkte, aldus de Japanse krant.

bron:@home.nl
You may own the bike, but the bike possesses you.

DeWitte

CiteerHardrijder 3 jaar cel :yes6rs: Matthew Engelbeck is de sukkel van de week. Bij zijn arrestatie zei hij tegen de pliessie dat hij een ex-racer was die onderweg was naar zijn werk.  :shock: Volgens de politie lag het iets anders. Achtervolgd door de "Mesa PD" reed hij zijn Honda CBR (met lekke band) zo'n 160 kilometer boven de snelheidsgrens langs de oversteektplaats van een school in Mesa (Arrizona). De rechter kon er ook niet mee lachen :-X  Engelback komt nu een jaar of drie later op zijn werk
.



Mattew Engelbeck :yes6rs:
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

SuzukiLimburg

Citaat van: Dwars op 28 augustus, 2007, 18:41:28
CiteerHardrijder 3 jaar cel :yes6rs: Matthew Engelbeck is de sukkel van de week. Bij zijn arrestatie zei hij tegen de pliessie dat hij een ex-racer was die onderweg was naar zijn werk.  :shock: Volgens de politie lag het iets anders. Achtervolgd door de "Mesa PD" reed hij zijn Honda CBR (met lekke band) zo'n 160 kilometer boven de snelheidsgrens langs de oversteektplaats van een school in Mesa (Arrizona). De rechter kon er ook niet mee lachen :-X  Engelback komt nu een jaar of drie later op zijn werk
.


Euhm... 160 + 30 = 190km/h met een lekke band  :?
Is volgens mij weer zo'n ruim overdreven Amerikaans politieverhaal.
Maar goed, dat is mijn mening  :-X
Is that a thunderstorm? No, it's SuzukiLimburg!

SuzukiLimburg

CiteerDieven stelen prothesehand motorrijder
Uitgegeven: 29 augustus 2007 09:57

AMSTERDAM - In Engeland is een jongeman bestolen van zijn prothesehand. Jack Baker ging op de motor bij zijn vriendin langs in Bristol, en liet de hand aan zijn stuur zitten. Toen de Engelsman terug kwam bij zijn motorfiets, was de prothese verdwenen, meldt AP.

Baker was maar tien minuten binnen geweest bij zijn vriendin, en ging in eerste instantie uit van een grap. "Ik dacht dat de ouders van mijn vriendin een grap met me hadden uitgehaald, maar die bleken van niets te weten", betreurde de 19-jarige jongen. 

Hij zocht de nabije omgeving af, maar trof geen enkel spoor van een mogelijke dief. In mei was Baker zijn hand in dezelfde plaats verloren, toen hij een ongeluk had met een bus.

Zijn motorfiets is speciaal afgesteld om met de prothese te besturen. Een nieuwe kunsthand kost Baker bijna 700 euro.

(c) NU.nl/Dennis van Luling

Het moet niet gekker worden!
Is that a thunderstorm? No, it's SuzukiLimburg!

Joepie1958

Daarom durf ik al bijna niet meer in het bos te plassen :mrgreen:
En hadden ze nu nog wat aan die hand, hoogstens om mee te zwaaien :-X
Motorrijden? Je moet maar gek zijn
Lid van de B.T.A.

DeWitte

Citeeroptreden stunteam afgelast!

Twee beste stunters gewond
Een spectaculair opreden van Stunt Movie Production in Hoogenveen is afgelast. Komend weekeinde zouden zij op het prins Mauritsplein voor een wervelende show zorgen. Twee van hun belangrijkste waaghalzen zijn bij eerdere stunts gewond geraakt. In een reactie zegt organisator Sander Balk: "Blessures horen bij het vak. Het is een bestaan vol risico's".

bron dagblad van het noorden
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

B-Witch

Auwa :shock:

CiteerEen Kroatische motorrijder moest even stoppen om te plassen. Dat had hij beter niet kunnen doen, omdat het nogal onweerde..

Ante Djindjic (29) uit Zagreb kan zich niet veel meer herinneren: "Het ene moment was ik aan het plassen, daarna lag ik ineens het zienhuis!" Volgens de artsen komt dit door zijn rubberen schoenen. Omdat de elektriciteit door zijn schoenen niet de grond kon bereiken ging het door de straal - en dus de penis - de aarde in, meldt Ananova.

Djindjic, die er met wat brandwonden op borst en armen en penis vanaf kwam, is opgelucht: "Mijn jongeheer is gelukkig niet onherstelbaar beschadigd."

Bron Motormagazine

You may own the bike, but the bike possesses you.

Joepie1958

dat zeg ik (zie twee posts naar boven) :oops: :oops:
Motorrijden? Je moet maar gek zijn
Lid van de B.T.A.

DeWitte

CiteerLaffe gewapende overval in Driebruggen (ZH)
In het Zuid-Hollandse Driebruggen wordt een man op donderdag 12 juli bijna een uur lang overvallen door 2 daders. De oudere man word hierbij langdurig zwaar mishandeld met een knuppel en een stroomstootwapen. De daders gaan, nadat het slachtoffer zichzelf kan bevrijden, er vandoor op een gestolen Aprilia Tuono.

De daders reden op een gestolen zwarte Aprilia Tuono, met rode velgen en het kenteken MR-ZH-51. De Aprilia motor is gestolen in Amsterdam, tussen donderdagavond 14 en vrijdagmiddag 15 juni, een maand dus voor de overval. De motor stond in een afgesloten ondergrondse parkeergarage voor bewoners van een appartementencomplex in de Maria Austriastraat, in de wijk IJburg. Die vroege donderdagochtend 12 juli werd de motor vóór de overval ook al op het Burgemeester Brinkmanhof gezien. De motor is na de overval nog niet teruggevonden. Overigens heeft de eigenaar van de motor dubbele pech, want in de tweede week van september werd ook zijn nieuwe, bijna dezelfde motor uit zijn afgesloten garage gestolen. Het gaat om een eveneens zwarte Aprilia motor, nu een RR Mille Tuono, met het kenteken MR-NS-93.

Dader 1
Van deze dader is een compositietekening. Het is een man van tussen de 20 a 35 jaar oud, 1.80 tot 1.95 meter lang en hij heeft blond haar. De man droeg een blauw/zilveren integraalhelm van het merk Arai en een leren motorjack in de kleuren rood/oranje, wit en zwart. Op de linkermouw stond een tekst. Verder droeg hij nog een donkere motorbroek, zware schoenen en donkere handschoenen. 1 van de 2 daders werd door de andere 'Mo' genoemd. Mogelijk heet deze man zo.
Dader 2
Dat de tweede dader ook een man is, is niet helemaal zeker. Het kan een vrouw zijn geweest. Hij of zij had een blanke of lichtgetinte huidskleur, was 20 a 30 jaar oud en duidelijk kleiner dan dader 1. Hij of zij droeg een zwarte integraalhelm met daarop in witte letters het woord 'Driver' en daaronder een bivakmuts, donkere kleren waaronder een leren jas en een donkere mogelijk spijkerbroek. Beiden spraken goed Nederlands tegen het slachtoffer, maar tegen elkaar spraken ze in een Slavische of Oost-Europese taal.

Meer info op de site van Opsporing Verzocht.

Bron: Opsporing Verzocht
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

DeWitte

CiteerVrijwaringsbewijs nu ook digitaal

Vrijwaren sneller en goedkoper, kans op fouten en fraude kleiner. Motorbedrijven kunnen in het vervolg kiezen hoe ze een vrijwaringsbewijs afgeven. Naast de bestaande, papieren manier introduceert de RDW een manier om een volledig ingevuld vrijwaringsbewijs direct in één keer op blanco A4 uit te printen. Daarmee wordt vrijwaren sneller en goedkoper en is de kans op fouten en fraude kleiner.

Het digitaal vrijwaringsbewijs levert zowel het motorbedrijf als de voertuigeigenaar voordeel op. Garagehouders hoeven geen voorbedrukte vrijwaringsbewijzen meer te bestellen en kunnen het vrijwaringsbewijs sneller afgeven.

Bovendien maakt het digitaal vrijwaringsbewijs het moeilijker om een vrijwaringsbewijs af te geven, zonder dat in het kentekenregister daadwerkelijk een wijziging heeft plaatsgevonden. Dat verkleint de kans dat eigenaren de dupe worden van invoerfouten of fraude met vrijwaringsbewijzen.

Bron: AMT
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

DeWitte

CiteerDe verkopen van BMW Motorrad zijn in 2007 met 4,3% naar 82.779 units gestegen. In de maand september liep de verkoop in vergelijking met 2006 iets terug: met 7.661 motorfietsen daalde de verkoop 3,3%. In Nederland voert de BMW R1200GS voor het tweede jaar op rij met ruime voorsprong de verkooplijsten aan. bron BMW
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

B-Witch

CiteerLange file door weggegooid sleuteltje

Een boze motorrijder heeft donderdag voor één van de drukste kruispunten in de stad Groningen een lange file veroorzaakt door bij de verkeerslichten het sleuteltje van een automobiliste weg te gooien. Dat maakte de politie vrijdag bekend.

De motorrijder was kwaad op de vrouw omdat zij hem naar zijn mening had gehinderd. Na een korte woordenwisseling trok hij het sleuteltje uit het contact van haar auto een gooide het weg. Omdat de vrouw het sleuteltje pas na lang zoeken terugvond, ontstond achter haar stilstaande auto een lange file. De politie is nog op zoek naar de motorrijder.

Bron: nu.nl
You may own the bike, but the bike possesses you.