Twijfel aan juistheid trajectcontrole

Gestart door suzuki-girl, 30 oktober, 2008, 05:30:06

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

B-Witch



Trajectcontroles liggen onder vuur. Een Amsterdamse rechter twijfelt openlijk aan de nauwkeurigheid van het systeem en verscheurde daarom een boete van een man uit Franeker die op de A10 te hard zou hebben gereden.

De rechter hechtte voldoende waarde aan de gegevens van een eigen 'voertuig volgsysteem', dat op basis van GPS-gegevens de gemiddelde snelheid van de auto bijhoudt, om te twijfelen aan de snelheid die de trajectcontrole van justitie gemeten heeft. Het verschil bedroeg negen kilometer per uur, een boete van twintig euro.

In de uitspraak oordeelde de kantonrechter uiteindelijk: "De kantonrechter gunt de betrokkene het voordeel van de twijfel." Volgens advocaat Tjalling van der Goot van kantoor Anker en Anker, dat gespecialiseerd is in het aanvechten van verkeersboetes, is de uitspraak 'zeer opmerkelijk' te noemen omdat de rechter de data van de justitieapparatuur niet voor lief neemt. De advocaat die zelf niet betrokken was bij de zaak, komt na bestudering van de uitspraak dan ook tot harde conclusies. "De rechter twijfelt hier dus openlijk aan de trajectcontroles zelf. Volgens ons is het voor het eerst dat die nu niet langer boven elke twijfel verheven zijn", zegt Van der Goot.

Het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie, waar Koos Spee de leiding heeft, stelt dat er sprake is van een nieuwe situatie. "Het is een nieuw feit dat een rechter een beschikking na een trajectcontrole vernietigt. Maar volgens ons is het nu niet gezegd dat iedere kantonrechter de boetes ongeldig zal verklaren", zegt woordvoerder Ernst Koelman. "Wij geloven nog steeds in de juistheid van de trajectcontroles die uitvoerig worden getest door het Nederlands Meetinstituut."

bron: Telegraaf, foto: ANP
You may own the bike, but the bike possesses you.

ReBel

 :puke:
Ik moet gewoon kotsen van dat klootjesvolk :guns:
Schaamteloos blijven volhouden dat ze de verkeersdeelnemers gewoon het geld uit de zak blijven kloppen, by any means :evil:
:overkill:
NUKE 'EM

DeWitte

Dertienduizend boetes A12 onterecht

Door een fout bij de politie zijn ten onrechte bijna dertienduizend boetes verstuurd aan weggebruikers op de A12 bij Arnhem. Zij werden in mei bekeurd tijdens een storing in het systeem voor trajectcontrole en hadden daarom geen boete op hun deurmat moeten vinden. In totaal gaat het om 12.653 boetes, meldt het Openbaar Ministerie maandag. Eerder werden door het OM al de boetes ingetrokken die tussen 23 april en 9 mei waren vastgesteld. De betrokkenen kregen een brief van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) in Leeuwarden en als het nodig was hun geld terug. Boetes die tussen 10 en 21 mei waren vastgesteld, zouden door de politie worden tegengehouden en niet aan het CJIB worden overhandigd voor de inning. Door een menselijke fout zijn op 24 juli toch boetes uit deze periode naar het CJIB doorgestuurd. Nog deze week krijgen de ontvangers van de boete een brief waarin wordt uitgelegd dat ze niet hoeven te betalen. Wie al heeft betaald, krijgt zijn geld terug.
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

QuattroFrits

Hou je eens volgens een, of meerdere, GPS systemen aan de aangegeven maximum snelheid en kijk dan eens op de bakjes van "U rijdt....."
Echt lachwekkend wat daar soms opstaat, meestal enkele kilometers te veel.
Ik geloof niet aan die dingen.
Afgelopen zondag op de Bosscherweg Tussen belgie en maastricht, "U rijdt 54 km" terwijl mijn snelheidsmeter nog net geen 50 aangaf en dan is mijn snelheid volgens 3 verschillende GPS systemen tussen de 45 en 46 km/h, leuk verschil vind ik zelf.
Al die prullen moeten zeer hoog nodig geijkt worden.
Wil je rust en vrede, doe dan bij MFL je intrede.

nomar1986

haha idd, die dingen langs de weg kloppen nauwelijks

Steefke™

Citaat van: nomar1986 op 15 augustus, 2009, 09:30:54
haha idd, die dingen langs de weg kloppen nauwelijks

Hoi, je mag je zelf ook best even voor stellen. :yes6rs: Dat is zo een beetje de gewoonte hier  ;)

http://www.motorforumlimburg.nl/forum/index.php?board=27.0
Smells like rubber