Motosafe: veilig je motor parkeren

Gestart door DeWitte, 21 januari, 2010, 05:48:56

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DeWitte

Ken je de bagage kluisjes op de vliegvelden en treinstations? Je gooit er wat kleingeld in, opent de deur, stopt je bagage erin en je kunt gaan doen wat je van plan was. Motosafe is gebaseerd op hetzelfde idee. Je komt aan op je bestemming, gaat naar een Motosafe, je stopt je kleingeld erin, je stalt je motor sluit de deur en weg ben je. Het is een zeker manier om je motor veilig te stallen als er geen bewaakte parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Bovendien kun je je bagage, helm en zelfs je motorpak achterlaten aangezien er een schap en kleerhangers aanwezig zijn. Een totaal idee, zo lijkt het.



Het product is het idee van een Brits bedrijf, Motosafe. Hun beveiligde stalling is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, van kleine motoren en scooters tot grote motoren, zelfs voorzien van een werkbank. De stalling is gemaakt van gegalvaniseerd staal (1.2mm) met interne scharnieren, 10mm dikke sluiteenheden en stevige grondverbindingen. Drie externe vergrendelingspunten met extra beveiligde hangsloten en een deur met een elektrisch slot verhogen de beveiliging. Motosafe maakt gebruik van een 12V voeding die van stroom wordt voorzien door een zonnepaneel met een extra accu als backup. Intern is de unit voorzien van verlichting en een voetbediening om de deur van binnenuit te openen, mocht de deur dichtvallen als je binnen bent. Een bewegingssensor treedt in werking zodra de deur wordt gesloten.

De Motosafe is te koop voor zowel gemeenten als particulieren. Motosafe op straat plaatsen zal niet toegestaan zijn maar in je tuin hoogstwaarschijnlijk wel. Dan beschik je over een veilige motorstalling, alhoewel je wel voor veel kleingeld moet zorgen. De goedkoopste Motosafe heeft een adviesprijs van €1.055,- en de duurste €1.276,-.

Meer informatie: http://www.motosafe.co.uk/

Bron: Motorbiker.org
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away