Harley-streepje-Davidson succesvol aan het flattracken

Gestart door DeWitte, 08 oktober, 2006, 11:59:55

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 3 gasten bekijken dit topic.

DeWitte

Harley-streepje-Davidson succesvol aan het flattracken: 8)  bron motorblaadje



Citeer
'Flat Track racing is een van de ruwste, meest fascinerende vormen van schouder-aan-schouderracen ter wereld met motorracers die bochten van 180 graden invliegen met snelheden van 192 km/uur zonder te remmen. De snel rijzende ster van Harley-Davidson, Kenny Coolbeth, heeft weer een reuzenstap voorwaarts gezet in de verwezenlijking van zijn droom om nationaal kampioen  AMA Flat Track te worden en zich Koning van het Amerikaans Flat Track racecircuit te kronen in zijn debuutseizoen bij het Screamin' Eagle fabrieksteam van de Motor Company. Deze 28-jarige motorracer gaf een fraaie vertoning van zijn kunnen in de laatste ronde van het kampioenschap in Farley (Iowa).

Coolbeth, die ook in 2005 het hoogste erepodium betrad in Farley, won overtuigend de kwalificatiemanche met zijn Screamin' Eagle XR750. Vervolgens domineerde hij de 25-ronden lange finale van start tot finish en verzekerde een maximumscore waardoor de kloof met Chris Carr, zijn grote rivaal in dit kampioenschap, nog slechts vier punten bedraagt. De jonge titelpretendent behaalde hiermee meteen de tweede overwinning dit seizoen en zijn vierde podiumplaats.

Rich King, de door en door ervaren Harley-Davidson fabrieksrijder, die zijn ploegmaat Coolbeth doorheen het seizoen stevig stimuleerde, haalde de derde plaats binnen voor zijn thuispubliek en vervolmaakte zo het mooie werk van zijn team met de beroemde bijnaam "The Wrecking Crew".

Met nog slechts twee wedstrijden te gaan dit seizoen staat Coolbeth, die de begeerde Harley-Davidson mag berijden dankzij een reeks opvallende prestaties in 2005, op een veelbelovende plaats. Hij maakt kans om dan zijn naam te voegen bij de lange lijst Harley-Davidsonkampioenen, zoals de legendarische Jay Springsteen en Scott Parker, die over de sport heersen sinds de jaren 1950.  

"Kenny Coolbeth en zijn Screamin' Eagle XR750 hebben dit seizoen een diepe indruk achtergelaten en hij is nu iemand die we zeker in de gaten houden," verduidelijkt Harley-Davidson European brand manager Matthew Knott." Aldus het persbericht van Harley.
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away