Hoofdmenu

KTM stopt met 125cc GP

Gestart door DeWitte, 07 oktober, 2009, 18:51:01

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 3 gasten bekijken dit topic.

DeWitte

KTM heeft aangekondigd dat het volgend jaar geen 125cc fabrieksteam meer zal inzetten in het 125cc Wereldkampioenschap. De Oostenrijkse fabrikant stopte vorig jaar ook al het 250cc Grand Prix project. KTM gaat haar asfaltactiviteiten concentreren op de Red Bull Rookies Cup en RC8 Superbike project in het Duitse Superbike kampioenschap.

De huidige situatie in de motorsport en motorindustrie heeft KTM gedwongen om haar motorsportstrategie op asfalt aan te passen, aldus het KTM Motorsport Department. KTM heeft een bewuste beslissing genomen met betrekking tot het onderwerp 'jeugdopleiding en gaan maximale support en training bieden aan jong talent, ook in moeilijke tijden.

Tegelijkertijd legt KTM zich toe op verkoopbare KTM straatmotorfietsen en het verstevigen van de raceactiviteiten rondom de RC8 R Superbike. KTM debuteerde in het 125cc Grand Prix kampioenschap in 2003, deelname aan het 250cc kampioenschap volgde in 2005. In totaal werden er 22 overwinningen, 46 podiumplaatsen en 19 pole-positions behaald in de tweetakt kampioenschappen.

De fabrikant won het 125cc constructeurkampioenschap in 2005. Een rijderstitel is er echter nooit van gekomen. In 2005 en 2006 werd Mika Kallio wel tweemaal vicekampioen in het 125cc wereldkampioenschap. De hoogste plek van KTM in het 250cc werd ook door Kallio gerealiseerd door derde te worden in 2008. KTM nam in 2005 kortstondig deel aan het MotoGP kampioenschap als motorenleverancier voor Team Roberts.

Harald Bartol blijft actief bij KTM als technisch manager van de 125cc racemotoren en gaat hiermee een ondersteunende rol spelen bij nationale en internationale activiteiten. KTM gaat ook door met de ondersteuning van het Red Bull KTM fabrieksteam tot het einde van het lopende seizoen.
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away